Brunch inspiration

IMG_3486Idag lavede jeg en lækker brunch herhjemme. Der er jo utallige måder, at sammensætte sådan en brunch på, men for mig består den af scrambled eggs, bacon og amerikanske pandekager. Idag blandede jeg røget laks i æggene, hvilket jeg synes smager super lækkert. De amerikanske pandekager er lækre svampede og nemme at lave. Jeg putter ikke smør i dejen som de fleste, da jeg foretrækker at putte godt med smør på panden istedet, så pandekagerne bliver lidt sprøde i kanten.

(Til ca. 4 pers.)

 

 

 

IMG_34751. Start med at lægge baconen ud på en plade med bagepapir og placer den midt i en 225 C varm ovn.

Når du bager dit bacon istedet for at stege det, bliver det mere jævnt tilberedt. Du slipper altså for at det bliver brændt nogle steder, mens det nærmest er råt andre. 😉

 

 

 

img_34762. Lav pandekagedejen ved at piske følgende ingredienser sammen:

  • 2,5 dl mælk
  • 150 g mel
  • 1 æg
  • 1 spsk flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1tsk bagepulver

 

 

IMG_3478Varm panden op og put en klat smør på. Når smøren er smeltet hældes dejen på panden i små “klatter” (fx. med en suppeøser).

Dejen flyder selv ud, så placer “klatterne” med godt mellemrum til hinanden.

 

 

 

IMG_3479

Bag pandekagerne indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun og vend dem så om.

Bager du pandekagerne ved for høj varme, bliver bagsiden sort inden forsiden begynder at boble. Alle komfurer er forskellige, så prøv dig lidt frem, til du finder den rette temperatur
Når pandekagerne er færdige stilles de til side og holdes varme ved at placere et klæde eller lignende henover dem.

 

 

IMG_3480

3. Bland ingredienserne til scrambled eggs.

  • 5 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt
  • Røget laks skåret i små stykker

 

 

IMG_3481Du kan bruge hvilket som helst mælkeprodukt til æggene. Søldmælk, fløde, cremefraiche osv. Jeg brugte cream cheese, da det var det jeg lige havde og det fungerer også fremragende. Jo “tungere” mælkeprodukt, jo bedre smager æggene 😉

Smelt smør på panden og hæld blandingen på. Steg æggene ved lav varme og rør i dem ofte, for at undgå at de brænder på.

 

 

Drys æggene med purløg og server med baconen og ristet rugbrød til. Pandekagerne serveres med en skive kold smør på toppen, friske blåbær og sirup henover. (serveret på et fad fra Royal copenhagen i stellet “prinsesse” tallerken er fra stellet “riflet”)

IMG_3492IMG_3503

 

Skriv et svar