Rustik frokostsalat

IMG_3394Idag stod frokosten på en rustik salat og det var noget af en en succes, hvis jeg selv skal sige det 😉

Jeg fandt på opskriften udfra hvad vi havde i køleskabet og det er bestemt ikke sidste gang denne salat er blevet serveret herhjemme. Den er frisk og lækker og mætter godt.

Salaten bestod af:

  • Ovnbagte kartofler
  • Stegt kylling
  • Serrano skinke (eller parmaskinke)
  • Pinjekerner
  • Salat
  • Cherry tomater
  • Asparges

Salaten blev spist med hjemmelavet chilimayo “on-the-side”. Jeg har længe prøvet på, at genskabe den chilimayo man får på cafeer, men det er aldrig blevet godt. Jeg har tidligere forsøgt mig med chilipulver, men ja det smagte bare ikke rigtigt. Forleden kom min kæreste så hjem med en flaske chili sauce og da jeg så idag havde lyst til chilimayo, fik jeg den geniale ide (hvis jeg selv skal sige det;) ) at bruge saucen i mayonaisen og den sad bare lige i skabet. Det er præcis den smag jeg har forsøgt at skabe, så jeg er temmelig glad nu og ser allerede frem til alle de retter, som skal serveres med chilimayo herhjemme nu! 😛

Chilimayoen bestod af:

  • Mayonnnaise
  • Sriracha stærk chili sauce (kan f.eks. købes i Bilka)

Fremgangsmåde

IMG_33671. Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i halve eller i både og placer dem i et ovnfast fad. Hæld olie og salt henover og placer dem midt i en 200-225 grader varm ovn. Bag kartoflerne indtil de er møre, det tager ca. 40 min.

IMG_33732. Imens kartoflerne er i ovnen steges kyllingen på en pande. Drys den med salt. Jeg foretrækker personligt, at stege i smør da jeg synes det smager bedst og da jeg ikke bryder mig om den sprøde kant kyllingen får, når den steges i olie.

IMG_33713. Steg skinken, på en tør pande. Når skinken er sprød tages den af panden og skæres i mindre stykker med en kniv.

IMG_33724. Rist ligeledes pinjekernerne på en tør pande. Pas på de ikke brænder på.

5. Skyl og skær cherry tomaterne i både og snit salaten i strimler.

IMG_33745. Kog aspargesene i 1/2 til 1 min, så der stadig er bid i dem. Skær dem derefter i mindre stykker.

 

IMG_3370

6. Lav chilimayoen ved at blande chilisauce med mayonnaise. Det er en smagssag hvor meget chilisauce der skal i, så prøv dig frem.

7. Når kartoflerne er møre tages de ud af ovnen, lad dem køle et par minutter. Bland Salat, kartofler, tomater, kylling og asparges i en skål og drys serrano skinke og pinjekerner henover.

 

 

Så er der serveret, i min smukke skål (Stel: Prinsesse, Royal Copenhagen)  

IMG_3394

IMG_3398

 

 

(Fyha den tallerken er da ikke musselmalet, det bliver der snart rettet op på 😉 )

Skriv et svar