Vandbakkelser med blåbærmousse

IMG_3703 Idag stod den på familie besøg, så kage skulle der jo til! Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave vandbakkelser, så jeg benyttede mig af anledningen og kastede mig ud i det 😉 Jeg bestræber mig jo normalvis på at tage billeder af processen, men denne gang var der brug for fuld koncentration, så jeg fik ikke taget billeder 😉 Jeg må få en fotograf på næste gang jeg laver disse, for det bliver helt sikkert snart. Jeg er officielt blevet vandbakkelses fan og skal have forsøgt mig med en masse forskellig fyld 😀

Jeg lavede både en vanilliecreme med chokoladestykker og en blåbærmousse, som jeg blev enig med mig selv om, begge dele godt kunne være i én vandbakkelse. Det smagte bestemt også godt, men en slags fyld ad gangen havde nu været nok 🙂 Favoritten var blåbærmoussen, så det er den opskrift i får.

Start med at forberede moussen, da blåbær-indkoget skal afkøles.

Blåbærmousse

Det skal du bruge:

 • 150 g blåbær
 • 1/2 spsk citron saft
 • 50 g sukker
 • 2 blade husblas
 • 1/2 tsk vaniljesukker
 • 1/4 l fløde
 1. Kog blåbær sammen med citron og vaniljesukker og sukker ca. 10 min. Blåbærene skal være kogt godt ud.
 2. Blend eventuelt massen, så den bliver helt ensartet.
 3. Blød husblasen op i varmt vand og bland den så i de varme bær, indtil den er smeltet.
 4. Stil massen på køl.
 5. Når massen er kold, piskes fløden til skum og blandes heri. Pas på ikke at piske fløden for stiv, da moussen så vil skille.
 6. Stil moussen på køl og lad den stivne yderligere.

Mens moussen køler, laves vandbakkelserne

IMG_3709Vandbakkelser

Det skal du bruge:

 • 80 g smør
 • 2 dl. vand
 • 100 g mel
 • 3 æg
 1. Tænd ovnen på 200 C. Jeg ser bagefter, at det skulle have været alm. ovn, men jeg brugte altså varmluft og det gik fint, så jeg ved ikke hvor vigtigt det er.
 2. Smør og vand bringes i kog.
 3. Tilsæt mel og rør med en grydeske.
 4. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde – lad dejen afkøle lidt.
 5. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen til dejen, mens du rører med en elpisker.
 6. Sprøjt dejen ud med en sprøjtepose på en bageplade med bagepapir. Vær opmærksom på at dejen hæver meget, så lav god afstanden imellem vandbakkelserne. Jeg kan godt lide at vandbakkelserne ikke er for store, så jeg laver dej-klatterne ret små. Ca. 3 cm i diameter.
 7. Sæt bagepladen midt i ovenen. Bagetiden er ca. 15-30 min alt efter hvor store vandbakkelser du laver og din ovn. HUSK: Du må ikke åbne ovnen de første 15 min.!
 8. Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, er de ikke færdige endnu.
 9. Klip vandbakkelserne op i siden, så snart de er taget ud af ovnen, så de ikke bliver bløde.
 10. Fyld blåbærmoussen i en sprøjtepose og fyld den i vandbakkelserne.

 

 

Skriv et svar