Blomkålssuppe med hjemmelavede brødcroutoner og bacondrys

IMG_4152Denne blomkålssuppe er super lækker og hele madklubben var enige om, at den skulle tilføjes det faste hverdags repertoire 😉 Suppen kan nemlig sagtens bruges som hovedret. Den mætter godt, er sund og billig at lave, whats not to like 🙂

Det skal du bruge (4 pers):

  • 1 blomkålshoved
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl mælk
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • Salt og Peber

Topping

  • Bacon
  • ca. 150 g Brød
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

 

 

Fremgangsmåde:

  1. IMG_4145Start med at fordele baconen på en plade med bagepapir, som placeres i en 200 C varm ovn. (Når baconen er sprød tages den ud af ovnen og lægges på et stykke køkkenrulle. Når den er afkølet hakkes den i strykker.)
  2. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde i olie eller smør. (Løgene må ikke tage farve)
  3. Skær blomkålshovedet i buketter.
  4. Forbered bouillion efter pakkens anvisning.
  5. Tilføj  mælk, boullion og blomkål.
  6. Lad det simre indtil blomkålen er mør.
  7. Mens Suppen simre forberedes brødcroutonerne (se nedenfor)
  8. Blend indtil suppen er ensartet.
  9. Hæld suppen tilbage i gryden og lad den koge op indtil den har den tykkelse, som du foretrækker.
  10. Bland brødcroutoner og bacon og kom det på suppen lige inden servering.

Brødcroutoner:

  1. Skær eller riv brødet i stykker
  2. Bland de to slags olie, hvidløg og salt og peber i en stor skål.
  3. Vend brødet i blandingen. Sørg for at alt brødet bliver vendt i olien.
  4. Beklæd en plade med bagepapir og fordel brødet herpå, så de ligger i et lag.
  5. Bages i en 200 C varm ovn i 5-10 min.

Skriv et svar