Kalvegrydesteg med ovnbagtekartofler og rødvinssovs

Til weekendens madklub-træf var hovedretten kalvegrydesteg. Jeg købte stegen for en måned siden, det var sådan et “for-godt-til-at-gå-forbi-tilbud” men da jeg aldrig havde lavet sådan en før, havde den ligget i fryseren lige siden. Madklubben er det perfekte sted at eksperimentere, så stegen blev selvfølgelig fundet frem. Jeg er stor rødvins-fan, så der var ingen tvivl om at det skulle være en rødvinssovs og ovnbagtekartofler går man jo aldrig galt i byen med 😛 Stegen blev super mør og velsmagende af de lækre krydderier, den havde simret i. Så det er bestemt ikke sidste gang, at jeg har tilberedt en grydesteg! 🙂 Det passede rigtig godt med, at stegen stod og simrede imens vi spiste blomkålssuppen.

IMG_4161Det skal du bruge (4 pers): 

  • 1 kalvegrydesteg
  • 4 Løg
  • 4 Gulerødder
  • 2 hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 2 boullionterninger (grøntsags eller okse)
  • 2,5 dl vand
  • 2 dl rødvin
  • 2,5 dl Fløde
  • 2 kg kartofler

Sovs

  • 2-2,5 dl fløde
  • 2,5 dl fond fra stegen
  • 1-2 tsk. ribsgele
  • 1 boullionterning
  • Kulør
  • salt

IMG_4163Fremgangsmåde:

  1. Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i både.
  2. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i 225 C varm ovn i 40 min.
  3. Brun stegen i smør
  4. Hæld rødvin og vand henover
  5. Tilføj gulerødder, løg, timian og boullionterninger
  6. Når blandingen koger, skrues ned på lavt blus
  7. Lad stegen simre i 40 min.
  8. Når stegen er færdig laves sovsen. Bland i en gryde, fløde med 2,5 dl fond, ribsgele og en boullionterning.
  9. Smag til med salt og tilføj kulør, hvis sovsen skal være mørkere.

Skriv et svar