Minestronesuppe

10637997_10204874863491551_580783979_nIgår havde vi besøg fra københavn, derfor skulle der lidt hyggeligt aftensmad på bordet. Nu hvor efteråret står for døren, var suppe selvfølgelig oplagt. Valget faldt på minestronesuppe, da det er sundt, billigt, nemt og så smager det jo bare skønt!

Denne opskrift er en vegetar version, men hvis man har lyst, kan bacon tilføjes. Der er nok til 6-8 personer i denne opskrift (alt efter hvor sultne i er) men ellers er det en ret, som er god at lave en stor portion af, således den kan gemmes i køleskabet eller fryseren. Suppen fryses ned i fryseposer, i en mængde svarende til en portion pr. pose.

Det skal du bruge:

  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 2 Gulerødder
  • 2 stænger selleri
  • 1 squash
  • 150 g grønne bønner
  • 1/2 tsk. tørret oregano
  • 2 Lauerbærblade
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 10707949_10204874863851560_1134700380_n1 dåse purerede tomater
  • 14 dl grøntsags bouillon (følg anvisningerne på pakken)
  • 2,5 dl suppehorn
  • 2 spsk. frisk basilikum
  • Salt og peber
  • Parmesanost

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg fint. Gulerødder, selleri, squash og de grønne bønner skæres i stykker, i den størrelse du foretrækker.
  2. Hæld olivenolien i en stor gryde og sauter først løg og hvidløg. (Det skal ikke tage farve)
  3. Tilføj gulerødder, selleri og squash og steg på medium varme, indtil grønsagerne begynder at blive bløde. Det tager ca. 5 min.
  4. Tilføj de grønne bønner, tørret oregano, laurbærblade og salt og peber. Steg i yderligere 3 min.
  5. Tilføj de hakkede og de purerede tomater, samt bouillonen.
  6. Sæt låg på gryden og skru op for blusset, så suppen bringes til kogepunktet.
  7. Herefter skrues ned for varmen og suppen simre i 10 min.
  8. Tilføj pastaen og lad retten simre indtil pastaen er færdig. (Har du planer om, at gemme noget af suppen, er det en god ide at tilberede pastaen ved siden af, da den ellers suger suppen til sig og bliver for blød)
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Anret i skåle/dybe tallerkener med revet parmesan og frisk basilikum på toppen. Server evt. brød til.

Skriv et svar