Hjemmebagte bagels

IMG_4635

 

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 6 spsk smagneutral olie
  • 2 tsk salt
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 600 g mel
  • 1 æg til pensling

Du kan evt. tilføje krydderier, soltørrede tomater eller lignende i dejen.

Fremgangsmåde:

  1. Kom lunkent vand i en står skål og smuldr gæren heri. Rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt olie, salt, æg og sukker i skålen
  3. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen bliver smidig.
  4. Ælt dejen grundigt på et bord i 10 min.
  5. Stil dejen til hævning i 45 min. et lunt sted.
  6. Hæld herefter dejen ud på et bord drysset med mel.
  7. Del den i 12 portioner.
  8. IMG_4608Rul hver portion ud til en lang pølse på ca. 18-20 cm. Enderne rulles lidt tyndere end midten.
  9. Fugt den ene ende og rul enderne godt sammen.
  10. Lad dejen efterhæve i 15 min.
  11. Tænd ovnen på 200 grader.
  12. Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog.
  13. Læg brødringene i to ad gangen (eller hvor mange der er plads til i din gryde) koges i 1 min. på hver side – Det er vigtigt at de ikke koger for længe!
  14. Tag brødringene op og placer dem på et viskestykke.
  15. Læg derefter alle de forkogte brødringe på en bageplade beklædt med bagepapir og pensel dem med æg.
  16. Strø det ønskede drys på.  eks. sesam, soltørredetomater, ost, birkes, det er kun fantasien som sætter grænserne 🙂
  17. Bages i den forvarmede ovn i 15-20 min.

 

Bag gerne dobbelt portion, da brødene sagtens kan fryses, efter de er blevet bagt. 

IMG_4660

 

Skriv et svar