Spicy jordskokkesuppe

jordskokkesuppeDet kommer vist ikke som nogen overraskelse, at jeg godt kan lide suppe 😛 Det er nemt, sundt, mættende og lækkert, so whats not to like? 😉

Jordskokker giver med deres nødde-agtige smag et godt modspil til chili og med bacon på toppen, fungere retten både godt som en forret til middagselskab, eller som hovedret en almindelig hverdagsaften 🙂

Det skal du bruge:

  • 300 g jordskokker
  • 250 g kartofler
  • 200 g løg
  • 8 dl bouillon
  • 1 chili
  •  2,5 dl piskefløde
  • citronsaft
  • salt og peber
  • Bacon

Fremgangsmåde:

  1. Skræl jordskokker og kartofler. Pil løget og skær det hele i tern.
  2. Skær ligeledes chilien i små tern.
  3. Rist grøntsagerne i en gryde med olie.
  4. Tilsæt bouillonen og lad det simre indtil grøntsagerne er møre – c.a 15 min.
  5. Steg imens baconen og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle, inden du skærer baconen i tern.
  6. Tilsæt piskefløde og lad det hele simre yderligere 5 min.
  7. Blend suppen med en stavblender.
  8. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server med bacon på toppen og et godt flute ved siden af:)

Skriv et svar