Chokoladekage med chokolademousse

IMG_5307Bund

  • 50 g valnødder
  • 1 dl mælk
  • 75 g smør
  • 0,5 knsp. salt
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepuvler
  • 150 g sukker
  • 125 g mel
  • 3 spsk. kakao
  1. Sigt de tørre ingredienser sammen.
  2. Hak valnødderne.
  3. Tilføj æg, smeltet smør og mælk til skålen med de tørre ingredienser og pisk med el-piskeren.
  4. Rør valnødderne i.
  5. Bag kagen i en bradpande på næst nederste rille ca. 35 minutter ved 170 grader C. alm. ovn.

Mousse:

  • 200 g god mørk chokolade (50-70 % kakao)
  • 2 pastueiseret æggeblommer
  • 1/2 l piskefløde
  1. Chokoladen deles i små stykker og smeltes i en skål i vandbad.
  2. Tag skålen op og pisk æggeblommen i.
  3. Pisk fløden stiv (pas på ikke at piske for længe!) og vend den i chokolademassen, når denne er kold.
  4. Stil moussen på køl indtil kagebunden er kold.

Kagen samles:

  • Flødeskum
  • Frysetørrede hindbær

 

  1. Når kagebunden er kold fordeles chokolademoussen henover kagen i et jævnt lag.
  2. Lad kagen med moussen køle i køleskabet i to timer. (hvis du har travlt kan du stille kagen i fryseren 😉 )
  3. Når moussen er stivnet skal kagerne udstikkes (ca. 6 styk alt efter hvor store dine udstikkere er.)
  4. Pres udstikkeren ned og skær omkring om den, så du kan tage kagestykket op af bradpanden. Husk at udstikkeren skal være lige så høj, som kagen med moussen på toppen.
  5. Fjern det overskydende kage og skær evt. rundt i kanten inden du forsigtet presser kagen op gennem udstikkeren. Pres kun på kagebunden, altså ikke moussen 🙂
  6. Pynt f.eks. kagen med flødeskum og frysetørrede hinbær.

 

Skriv et svar