Kartofler & kylling i honning-senneps marinade

 

Dette er en dejlig nem og simpel ret, som luner på en kold vinter aften. Marinaden giver retten en dejlig friskhed og rosmarin og kylling kombineret er jo bare altid en sikker vinder;)

Ingredienser

  • 500 g kartofler, skåret i tynde skiver eller både
  • 600 g kyllingebryst, skåret i tykke strimler
  • 2 løg, hakket fint
  • Frisk rosmarin
  • Oliven olie
  • Salt og peber

Til marinaden

  • 4 spsk Dijon sennep
  • Saften fra én stor citron
  • 1 spsk. oliven olie
  • 2-3 spsk honning
  • 2 fed hvidløg, finthakket eller presset i hvidløgspresser
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 C
  2. Steg løgene i oliven olie på medium varme på stegepanden, indtil de er bløde og begynder at blive brune – ca. 10 min.
  3. Fordel løgene i et jævnt lag i et ovnfast fad og arranger kartoflerne i et jævnt lag ovenpå. Hæld lidt oliven olie ud over kartoflerne og strø med salt og peber. Dæk fadet med et løst stykke sølvpapir og bag i ovnen i 15-20 min – indtil kartofler er møre.
  4. Tilbered imens marinaden. Mix alle ingredienserne i en skål. Tilsmag efter dine egne præferencer og tilføj mere honning, hvis du foretrækker marinaden sød, mere citron, hvis du foretrækker marinaden sur.
  5. Når kartoflerne er møre, tages fadet ud af ovnen og kyllingestykkerne arrangeres på toppen af kartoflerne i et jævnt lag. Hæld marinaden på toppen, så den er jævnt fordelt over hele retten. Fordel rosmarin rundt på kyllingestykkerne, placer igen sølvpapiret løst henover fadet og bag yderligere 20 min i ovnen.
  6. Efter 20 min fjernes sølvpapiret og ovnens grillfunktion tændes og retten bages yderligere 15 min. indtil den er brunet.

Tips

– Når marinaden er tilsat, er det en god ide jævnligt at tjekke, at retten ikke er tørret ud og brænder fast. Tilføj lidt varmt vand og ryst fadet frem og tilbage for at fordele væsken, inden du sætter bradepanden tilbage i ovnen.
– Kyllingebryst bliver let tørt, så sørg for at kartoflerne er godt møre inden kyllingen tilføjes – Bagetiden skal ikke overskrides, når først kyllingen er tilsat retten.

Skriv et svar